BİTLİS / MUTKİ - Çığır Köyü Şehit Ahmet Tuncel İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kutlamalar yapıldı. Kutlamalarda okulumuz öğrencileri hazırladıkları gösteriler, şiir ve yarışmalarla etkinliklere katıldı.

Mrt

OKUL KÜTÜPHANEMİZ DERS SAATİ BİTİMİNDEN 17.00'A KADAR ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN AÇIK TUTULMAKTADIR.

Mrt

Yeni nesil sorular ve soru hazırlama teknikleri hakkında çalıştay yapıldı.

Ekm

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI.

Ekm

Öğretmenler odamız yeni haliyle, küçük, dar halinden ayrılıp geniş ve ferah bir hale büründü. Tüm öğretmenlerimizin keyifli olarak zaman geçirebilecekleri rahatlıkla kitap okuyabilecekleri bir alan oldu.

Mrt

Hz. Muhammed (s.a.v.)'in eğitim anlayışı ve eğitim metotları üzerine bir konferans gerçekleştirildi.Yapılan konferansta Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenleri Sinan Arslan ve Eyüp Sabri Tural görev aldı.Öğrencilere Peygamberimizin eğitim anlayışı ve eğitim metotları ile ilgili bilgiler verildi.

Mrt

24 Ekim 1924'te Bitlis'te doğdu. 1943-1951 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Şarkiyat Enstitüsü'nde İslami Bilimler ve Orientalist alanında öncü bir yere sahip olan Alman orientalist Hellmut Ritter (1892 - 1971)'in yanında öğrenim gördü. Hocasının, bilimlerin temelinin İslam bilimlerine dayandığını söylemesiyle bu alana yöneldi.İslam bilimlerine büyük katkıda bulunan Prof.Dr. Fuat Sezgin öğrencilere izletilen belgeselle tanıtıldı.Ayrıca yapılan şiir,mektup ve resim yarışmasına katılım sağlandı.

Mrt

Okulumuzda Deprem Haftası(1-7 Mart) münasebetiyle tatbikat gerçekleştirildi.Tatbikat yapılmadan önce tüm sınıf düzeylerinde öğrencilere depremle ilgili bilgiler aktarıldı.Deprem öncesinde,deprem anında ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği öğretmenler tarafından öğrencilere anlatıldı.Daha sonra anlatılan bilgilerin kalıcı olması için tatbikat gerçekleştirildi.Okulumuz tahliye planına göre güvenli bir şekilde tahliye edilerek tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzda yapılan programla Sivil Savunma Günü (28 Şubat) etkinliği düzenlendi.Etkinlikte öğrencilere okunan yazı ve şiirlerle Sivil Savunma hakkında farkındalık ve bilgilendirme yapıldı.Öğrenciler doğal afetlerle ilgili bilgilendirilerek doğal afetlerde neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Mrt

Yapılan Projede amaç öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.Öğrenciler haftanın belirli saatlerinde doğada kitap okuyorlar.Böylece Benim de bir kitabım var projesi kapsamında kazandırılmaya çalışılan kitap okuma alışkanlığı bu projeyle desteklenmiş oldu.Öğrenciler farklı ortamlarda okuma alışkanlığı kazanarak okulun dört duvardan ibaret olmadığını hayatın heryerinde kitap okuyabileceklerini hissetmiş oldular.

Mrt

Kut'ül Amare zaferinin yıl dönümünün yaklaşmasıyla okulumuzda kutlama programı yapıldı

Mrt

Okulumuz geri dönüşüm için başlattığı projede plastik, kağıt ve cam maddelerinin hem doğaya zarar vermemesi hem de tekrar kullanılabilmelerini sağlamak amacıyla geri dönüşüm projesi başlattı.

Mrt

Yapılan çalışmayla hat sanatının incelikleri öğrencilere anlatıdı aynı zamanda öğretmen ve öğrenciler yapılan etkinlikle duvarlara hat sanatını resmettiler.

Kas

Okul Müdürümüz Şahin Özçakır derslere girdi.Öğrencilerin genel durumu hakkında bilgi edindi.Yapılan etkinliklere katılan Okul Müdürümüz öğretmenlerle  ders verimliliğin ve derse öğrenci katılımının artırılmasına yönelik fikir alışverinde bulundu.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni düzenlendi.Törende okunan şiirlerle ve 3/B sınıf korosunun söylediği "10 Kasım Benim En Büyük Yasım" bestesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygı ve minnetle anıldı.